AED-toestel aan de Bosbar

Lees hier meer over het recent geplaatste AED-toestel aan de Bosbar.

Begin september deed zich in de Baljuwweg een incident voor, waarbij een persoon door twee alerte bewoners uit onze wijk met succes werd gereanimeerd. Een AED toestel had hierbij van grote hulp kunnen zijn.

We vroegen aan het college van burgemeester en schepenen of we aan het wijklokaal een AED-toestel konden krijgen. Er gaan hier veel activiteiten door die hoofdzakelijk voor senioren bestemd zijn. Het dichtstbijzijnde toestel hangt op de sportsite van SK Lochristi in de Bosdreef, te ver dus om er hier gebruik van te maken.

Ondertussen is het toestel geleverd en geplaatst, en is onze wijk niet alleen erg leuk om te wonen, maar ook een stuk veiliger geworden!

Hoe gebruiken en wanneer?

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen.

Het AED-toestel geeft gesproken instructies. Het helpt je door de reanimatie tot professionele hulpverleners het van je overnemen. Hier kan je de volledige uitleg van Het Rode Kruis lezen.

Lobos in het nieuws

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230412_9292526

Enkele foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *